Σε ηλικία 66 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες και πρώην διοικητής του IRA.

Ο θάνατός του έρχεται λίγο καιρό μετά τη διάγνωσή του με μια σπάνια, ανίατη ασθένεια. Η υγεία του επιδεινώθηκε μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο πριν 15 μέρες και στο πλευρό του βρέθηκαν οι φίλοι του που προσεύχονταν γι’ αυτόν σύμφωνα με τη Mirror.

O ΜακΓκίνες άφησε εμβρόντητο τον πολιτικό κόσμο όταν εμφανίστηκε ιδιαίτερα εξασθενημένος τον Ιανουάριο και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική ζωή γιατί είναι άρρωστος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η αρρώστια του φαίνεται ότι επηρέασε τόσο την καρδιά του όσο και άλλα ζωτικά του όργανα.

Υπήρξε κεντρικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή της Ιρλανδίας τα τελευταία 40 χρόνια και στο Βορρά θα τον θυμούνται ως τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Sinn Fein κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Στην Αγγλία όμως θα μείνει αξέχαστος ως ο πρώην διοικητής του IRA ο οποίος για δεκαετίες θεωρούσε ότι η πολιτική βία ήταν απαραίτητη για να επιτευχθεί ο στόχος της ενωμένης Ιρλανδίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.