Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ δήλωσε σήμερα πως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις πιθανότητες η διεθνής κοινότητα να επιβάλει σκληρές κυρώσεις στο Ιράν.

«Είναι δύσκολο», είπε, «να υπάρξει βούληση στον κόσμο, για το λόγο αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τους ξένους ηγέτες να επιβάλουν σκληρές και συγκεκριμένες κυρώσεις για να σταματήσουν το Ιράν», μιλώντας στο ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο λίγο πριν από τη σύνοδο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στη Βιέννη.

Το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα δεν στρέφεται μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά της παγκόσμιας τάξης συνολικά, πρόσθεσε.

«Σήμερα, πραγματοποιείται στη Βιέννη μια σημαντική σύνοδος της ΙΑΕΑ, και εμείς δεν πρέπει να φαινόμαστε σαν μια χώρα που κλαίγεται, που φοβάται, αλλά πρέπει να υπογραμμίσουμε πως το Ιράν προκάλεσε όλον τον κόσμο και ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί», τονίζει ο Μπαράκ.

Ο Ισραηλινός υπουργός επανέλαβε πως «καμιά εναλλακτική πρόταση δεν πρέπει να αποσυρθεί από το τραπέζι» και πρόσθεσε πως σε αυτό το στάδιο δεν πρέπει να ειπωθούν περισσότερα πράγματα.

Οι αντιπροσωπείες από τις 35 χώρες-μέλη του συμβουλίου κυβερνητών της ΙΑΕΑ θα συζητήσουν σήμερα και αύριο, κεκλεισμένων των θυρών, το θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.