«Βγήκαν τα ψάρια στη στεριά», αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας «Telegraph», η οποία ανάρτησε μια φωτογραφία ενός χταποδιού, το οποίο ισχυρίζεται ένας άνδρας στον Μαϊάμι ότι το εντόπισε να σέρνεται στο γκαράζ του σπιτιού του.

Πρόκειται για τον Ρίτσαρντ Κόνλιν, ο οποίος είναι κτηματομεσίτης και προσωπικός γυμναστής και ζει στην παραλία του Μαϊάμι, που όταν πήγε να πάρει το αυτοκίνητο από το υπόγειο πάρκινγκ του σπιτιού του βρήκε ένα χταπόδι.

Μάλιστα δημοσιοποίησε ένα βίντεο όπου δείχνει να αναβλύζει νερό από την αποχέτευση του γκαράζ και μία φωτογραφία με ένα χταπόδι.

Πολλοί υποστήριξαν ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά η εφημερίδα The Miami Herald, ζήτησε από την Κάθλιν Σάλιβαν Σέιλεϊ του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι να εξετάσει τις φωτογραφίες και η οποία είπε ότι τις φαίνονται αληθινές.

Η περιοχή που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη τελεί υπό αναδιαμόρφωση και η δυνατή βροχή που την έπληξε τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με τη μεγάλη πανσέληνο του Νοεμβρίου δυνάμωσε την παλίρροια. Όλα αυτά μπορούν να δώσουν μία λογική εξήγηση για το χταπόδι στο υπόγειο πάρκινγκ.

Εξάλλου πέρυσι το Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι έκανε μία μελέτη από την οποία διαπιστώθηκε ότι οι παλιρροϊκές πλημμύρες στην παραλία του Μαϊάμι έχουν αυξηθεί κατά 400% σε σχέση με το 2006.

Μάλιστα η κ. Σέιλεϊ υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να συνηθίσουν να βλέπουν κατά καιρούς παράξενα πλάσματα στα υπόγεια των σπιτιών τους ή τους δρόμους, όταν ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας, καθώς τα θαλάσσια ζώα θα μπορούν να μπουν μέσα στους αποχετευτικούς σωλήνες που είναι βυθισμένες κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.