Μια ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα αποτελούσε τροχοπέδη στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, εκτίμησε η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής.

Η Σουσάνα Μαλκόρα εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Todo Noticias ότι η συντηρητική κυβέρνηση του προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι εγκαινίασε μια νέα φάση στις διμερείς σχέσεις, επιδιώκοντας στενότερη συνεργασία και αύξηση του εμπορίου, έπειτα από μια περίοδο έντασης ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και την Ουάσινγκτον, επί των ημερών της κεντροαριστερής πρώην προέδρου Κριστίνας Φερνάντες δε Κίρσνερ.

Όμως η επικεφαλής της διπλωματίας της Αργεντινής προειδοποίησε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να «σταματήσει» εάν επικρατήσει ο Τραμπ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ «μπορεί να έχουμε μεγάλες αλλαγές» στη διμερή σχέση, παραδέχθηκε.

Σύμφωνα με την Μαλκόρα, η «πιο περιχαρακωμένη, απομονωτική και ξενοφοβική» πολιτική που εξαγγέλλει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θα έχει μεγάλες συνέπειες στις διεθνείς σχέσεις γενικά και ιδιαίτερα στις σχέσεις των ΗΠΑ με τα κράτη της Λατινικής Αμερικής.