Μια ομάδα νεαρών γυναικών από τη Ρωσία αποδεικνύουν ότι η αναπηρία τους δεν μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο και έλαβαν μέρος σε καλλιστεία στη Μόσχα.

Οι 11 διαγωνιζόμενες, οι οποίοι ήταν όλες σε αναπηρικές καρέκλες, έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες ως ομάδα αλλά και με τους καβαλιέρους τους ως μέρος του διαγωνισμού. Νικήτρια στέφθηκε η νεότερη συμμετέχουσα, Elena Semakina, ανάμεσα στις άλλες οκτώ φιναλίστ και έλαβε το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενες έβαλαν πολύχρωμα φορέματα για τον ομαδικό χορό και λευκά φορέματα για τις παραστάσεις με τους άνδρες παρτενέρ τους.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δημοσιεύονται από τη βρετανική Daily Mail, εκτός από τη διαδικασία του διαγωνισμού φαίνεται και η προετοιμασία των γυναικών στα παρασκήνια ενώ το άγχος ήταν φανερό σχεδόν σε όλες. Πριν βγουν στη σκηνή, περιμένουν υπομονετικά να της καλέσουν για να εμφανιστούν ενώ έχουν προετοιμαστεί άψογα για να λάμψουν αυτή τη σημαντική βραδιά. Μετά την στέψη της νικήτριας, εκείνη δέχτηκε τα συγχαρητήρια από την οικογένεια και τους φίλους της και ευχαρίστησε το κοινό συγκινημένη.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 2009 και θέλει να δώσει ένα μήνυμα για το στίγμα που περιβάλλει την αναπηρία στη Ρωσία. Η χώρα έχει πάνω από 13 εκατομμύρια άτομα με ειδικές ανάγκες, με περίπου 600.000 να χρησιμοποιούν ένα αναπηρικό καροτσάκι στην καθημερινή ζωή τους. Η εμφάνιση των γυναικών προκάλεσε συγκίνηση και οι ίδιες έδωσαν ένα μήνυμα για τη μη περιθωριοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

krtsk2

333

krtsk3

krtsk4

krtsk5

krtsk6

krtsk7

krtsk8