Για θέματα που αφορούν τη σύνθεση και τη λειτουργία της Αστυνομίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο συζήτησαν σήμερα ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο», ωστόσο, σημείωσε ότι παραμένουν «κάποιες επιμέρους πτυχές που παραπέμφθηκαν στους διαπραγματευτές». Επίσης, διευκρίνισε ότι αναφορικά με την αστυνόμευση σε ομοσπονδιακό επίπεδο η πρόταση περιέχει αυξημένη εντολή, που να προβλέπει, να προλαμβάνει και να αποτρέπει τυχόν κινδύνους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το κεφάλαιο του εδαφικού ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: «Έχουμε ακόμα αρκετές συναντήσεις να πραγματοποίησουμε στην Κύπρο. Εν συνεχεία θα αποφασιστεί πότε και που θα γίνει συζήτηση στο εδαφικό».

Επίσης, ο Κύπριος Πρόεδρος επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, για πιθανή επίσκεψη και άλλων υπουργών Εξωτερικών από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του, λέγοντας ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από κάποια μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας». Σχετικά με την επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των των ΗΠΑ, Βικτόριας Νιούλαντ ανέφερε πως «έγινε ένα brainstorming» (ανταλλαγή απόψεων).