Η Ταϊλάνδη καλωσόρισε τις προηγούμενες ημέρες μια ενδιαφέρουσα πολύ μοντέρνα προσθήκη στην πρωτεύουσα της, τον ουρανοξύστη MahaNakhon ή Pixel Tower. Είναι το υψηλότερο κτήριο της πόλης, με ύψος 314 μέτρων και στεγάζει πολυτελές ξενοδοχείο, εστιατόρια, κατοικίες και καταστήματα. Το κτήριο εγκαινιάστηκε επισήμως στις 29 Αυγούστου με ένα εντυπωσιακό σόου.

«Όταν το κοιτάς, κάποιες φορές μοιάζει ημιτελές, ανολοκλήρωτο», είχε πει σε συνέντευξή του ο αρχιτέκτονάς του, ο Γερμανός Ole Scheeren. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ταϊλανδός πελάτης του ήθελε ένα κτήριο που θα ξεχώριζε στην πόλη, ειδικά με φόντο άλλα παράξενα κτήρια της Μπανγκόκ, όπως το κτήριο- ελέφαντας και το κτήριο- ρομπότ. thailansd8 «Ίσως ο τρόπος να διαφέρεις δεν είναι να προσπαθείς να είσαι ιδιαίτερος αλλά να είσαι πολύ απλός», είχε προσθέσει. ele Στόχος του Scheeren ήταν ο πύργος να είναι ευνοεί την οπτική σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν εκεί και την πολύβουη πόλη γύρω του. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, φαίνεται πως η λειτουργία του είναι στο όριο της εργατικής νομοθεσίας της Ταϊλάνδης που προβλέπει πως σε τέτοιες κατασκευές 39 θέσεις εργασίας πρέπει να δίνονται σε Ταϊλανδούς, μεταξύ αυτών η θέση του αρχιτέκτονα και του πολιτικού μηχανικού. Τα παράξενα κτήρια ρομπότ και ελέφαντας φέρουν την υπογραφή του Ταϊλανδού αρχιτέκτονα Sumet Jumsai. thailansd7 thailansd2 thailansd6 thailansd5 thailansd4 thailansd3 thailansd1

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.