Την ιστορική ημέρα για την Κολομβία χαιρετίζει ο Ομπάμα

Τα συγχαρητήρια του προέδρου των ΗΠΑ για την ειρηνευτική συμφωνία


ΚΟΣΜΟΣ
15:58
25/08/2016
Την ιστορική ημέρα για την Κολομβία χαιρετίζει ο Ομπάμα
loading

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κολομβιανό ομόλογό του Χουάν Μανουέλ Σάντος για να τον συγχαρεί για την ολοκλήρωση της ειρηνευτικής συμφωνίας (της Μπογκοτά) με τη μεγαλύτερη ανταρτική οργάνωση της χώρας που έχει στόχο τον τερματισμό δεκαετιών εμφυλίου πολέμου.

Στην τηλεφωνική συνομιλία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Ομπάμα «χαιρέτισε αυτή την ιστορική ημέρα ως μια κρίσιμη στιγμή στο πλαίσιο μιας μακράς διαδικασίας για την πλήρη εφαρμογή μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία μπορεί να προωθήσει την ασφάλεια και την ευημερία του κολομβιανού λαού», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα επίσης δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ενίσχυση των θεσμών της Κολομβίας και τη βελτίωση της ζωής του λαού της. «Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να διατηρηθεί στενή συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεών μας κατά τους προσεχείς μήνες και να συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διακίνησης ναρκωτικών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η κολομβιανή κυβέρνηση και οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσαν αργά χθες το βράδυ τη σύναψη μιας τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό 50 χρόνων εμφυλίου πολέμου.

Η σύγκρουση, που άρχισε τη δεκαετία του 1960 ως μια αγροτική εξέγερση, άφησε πίσω της 260.000 νεκρούς, 45.000 αγνοούμενους και σχεδόν 7 εκατομμύρια εκτοπισμένους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει