Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ρίο, Βραζιλία. Στιγμιότυπο από την Κοπακαμπάνα

imgs5

Ένας άντρας περνά με το ποδήλατό του μπροστά από κτήριο, στην πρόσοψη του οποίου έχουν τοποθετηθεί φωτογραφίες κολυμβητών, στην Κοπακαμπάνα της Βραζιλίας.

Ρίο, Βραζιλία. Τουρίστες παίζουν bossaball

imgs4

Τουρίστες από την Κολομβία παίζουν bossaball, άθλημα που συνδυάζει το βόλεϊ με το ποδόσφαιρο, στην περίφημη παραλία της Κοπακαμπάνα.

Χαλέπι, Συρία. Ντοκουμέντο από τις φυλακές του ISIS

imgs2

Εικόνες-ντοκουμέντα μέσα από φυλακές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Μανμπίτζ, έδωσαν στη δημοσιότητα οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις. Στη φωτογραφία απεικονίζονται μάσκες που φορούσαν στους κρατούμενους οι τζιχαντιστές για να τους εμποδίζουν να βλέπουν.

Ρίο, Βραζιλία. Ο άνθρωπος «αστραπή» έγινε ξανά χρυσός

imgs11

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, το όγδοο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε χθες ο άνθρωπος «αστραπή» Γιουσέιν Μπολτ. Ο σταρ από την Τζαμάικα τερμάτισε στα 200 μέτρα σε 19,78” αν και δεν κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ καθώς η υγρασία ξεπερνούσε το 85% και η ζέστη έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Ο «βασιλιάς» Ντόναλντ Τραμπ είναι γυμνός

imgs10

Οι Νεουορκέζοι είδαν τη… γυμνή αλήθεια σχετικά με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ! Ένα γυμνό άγαλμα του Τραμπ έκανε την εμφάνισή του σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ όπως στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Κλίβελαντ, το Σιάτλ και φυσικά το θέμα έκανε το γύρο του κόσμου.

Λιβυκές ακτές. Ένα μικρό παιδί σώθηκε στη Μεσόγειο

imgs9

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η μικρή Housaida από τη Συρία, ξαπλώνει στο εσωτερικό ενός ισπανικού πλοίου διάσωσης που την έσωσε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών στη Μεσόγειο.

Χαλέπι, Συρία. Το βλέμμα του πολέμου

imgs8

Η φωτογραφία του μικρού Ομράν έκανε το γύρο του κόσμου και η ψυχή παγώνει. Ένα μικρό παιδί ανασύρεται από τα ερείπια που έχουν αφήσει πίσω τους οι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι. Βάζουν τον Ομράν στο ασθενοφόρο. Είναι καλυμμένος με αίματα. Δεν κλαίει, όπως θα περίμενε κανείς. Το σοκ του δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Ο φακός αποτυπώνει το κενό στο βλέμμα του.

Κατμαντού, Νεπάλ. Ένα τελετουργικό από τα πέρατα της γης

imgs7

Νέοι Ινδουιστές ιερείς κάνουν το ιερό τους μπάνιο στο πλαίσιο ενός τελετουργικού κατά τη διάρκεια του ιερού Φεστιβάλ Janai Purnima στο Κατμαντού του Νεπάλ.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Οι φλόγες καταστρέφουν τα πάντα

imgs6

Ολόκληρες περιοχές στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ παραδόθηκαν στις φλόγες. Η πυρκαγιά που είναι εκτός ελέγχου ανατολικά του Λος Άντζελες εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για την απομάκρυνση περισσότερων από 82.600 ανθρώπων.

Villeneuve, Ελβετία. Επικίνδυνοι ελιγμοί πάνω από το πράσινο

imgs3

Ο πιλότος Morane Montavon εκτελεί έναν επικίνδυνο ελιγμό με το αλεξίπτωτο πλαγιάς κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης πριν από τον διαγωνισμό Acroshow στο Villeneuve της Ελβετίας.

Βραζιλία. Πανσέληνος στο Ρίο ντε Τζανέιρο

imgs1

Ένα υπέροχο θέαμα χάρισε η πανσέληνος πάνω από τη φαβέλα Vidigal στο Ρίο ντε Τζανέιρο.