Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, απευθυνόμενος σήμερα στην 193μελή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφού έγινε η παρέμβαση εκεί του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε ότι ο ίδιος «τείνει χείρα στον παλαιστινιακό λαό», παράλληλα υπογράμμισε όμως ότι η Ειρήνη (στη Μέση Ανατολή) δεν μπορεί να κηρυχθεί με μια απόφαση του ΟΗΕ.

«Τείνω προσωπικά χείρα προς τον παλαιστινιακό λαό, όμως δηλώνω παράλληλα ότι το Ισραήλ επιθυμεί αληθινά την Ειρήνη κι εγώ ως πρωθυπουργός του Ισραήλ επιθυμώ αληθινά την Ειρήνη», ανέφερε μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Νετανιάχου.

«Ας συναντηθούμε πρόεδρε Αμπάς σήμερα κιόλας, εδώ στον ΟΗΕ», ανέφερε σε άλλο σημείο της ίδιας παρέμβασής του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Επισήμανε τέλος ότι το υπόβαθρο της μακρόχρονης διένεξης Ισραήλ-Παλαιστίνιων είναι η άρνησή τους να αναγνωρίσουν το εβραϊκό κράτος.

Στο μεταξύ, διέρρευσε από το Κουαρτέτο (ΟΗΕ, ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία) στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι επήλθε συμφωνία για το περιεχόμενο μιας κοινής δήλωσης, με την οποία προσδοκάται ότι θα μπορούσαν να επανέλθουν στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι.