Τη μεγάλη ανάγκη να υπάρχει έγκριση ειδικών οικονομικών κονδυλίων, προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση της έρευνας για την καταπολέμηση του ιού Ζίκα, τόνισε προς το Κογκρέσο η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

Η προτροπή αυτή έγινε στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε η ίδια σε κλινική στο Μαϊάμι, όπου και παρατηρείται τοπική έξαρση των κρουσμάτων.

Το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει οικονομικές δαπάνες 1,1 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του Ζίκα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Φλόριντα, όπου έχουν εντοπιστεί 21 περιστατικά μόλυνσης από τον ιό.

Η Φλόριντα είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ, στην οποία έχει διαπιστωθεί τοπική μετάδοση του ιού, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες αναμένουν εξάρσεις τοπικού χαρακτήρα, με έμφαση στις νότιες περιοχές της πολιτείας.

«Είμαι απογοητευμένη από το γεγονός ότι το Κογκρέσο πήγε για διακοπές, πριν υπάρξει συμφωνία για τη χρηματοδότηση της μάχης που πρέπει να δοθεί. Εάν εγκριθεί το απαραίτητο οικονομικό κονδύλιο, τότε, θα μπορέσουμε ν’ αναπτύξουμε τεστ ταχείας διάγνωσης της μόλυνση από τον ιό, ώστε να αρχίσει η σκληρή δουλειά που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου» δήλωσε χαρακτηριστικά, η Κλίντον.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.