Ασύνδετα μεταξύ τους φαίνεται πως είναι τα δύο περιστατικά με πυροβολισμούς ενόπλων στην πρωτεύουσα του Τέξας, Όστιν, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Από την επίθεση του ενός ενόπλου την ώρα που πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από μπαρ και κλαμπ στο κέντρο της πόλης, μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο ένοπλος, που παραμένει ασύλληπτος, άνοιξε πυρ γύρω στις 2.15 το πρωί (10.15 ώρα Ελλάδας) και τα κίνητρα της επίθεσής του παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι άνθρωποι οι οποίοι έβγαιναν από μπαρ και κλαμπ την ώρα που αυτά έκλειναν έτρεχαν προς διάφορες κατευθύνσεις, στο άκουσμα των πυροβολισμών.

Νεκρή έπεσε μία 20χρονη, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, που όμως δεν απειλούν τη ζωή τους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Πλέον, η αστυνομία ζητεί τη βοήθεια των πολιτών, ενδεχομένως από βίντεο που έχουν από την επίθεση, προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι γύρω στα 20.

Λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς αυτούς, ένας άλλος άνδρας άνοιξε πυρ λίγα τετράγωνα πιο μακριά, όμως οι πολίτες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Η αστυνομία αρχικά πίστευε ότι τα δύο περιστατικά συνδέονταν και πως επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο, όμως τελικά δεν ήταν έτσι. όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Ο δεύτερος ένοπλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε ενώ οι πολίτες προσπαθούσαν να τον ακινητοποιήσουν.

Οι πυροβολισμοί στο Όστιν σημειώνονται μετά από αρκετά πρόσφατα περιστατικά ένοπλης βίας στις ΗΠΑ.