Η υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, μετά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων κυπριακών αεροσκαφών, λόγω της «λευκής απεργίας» στην Ελλάδα απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας προκειμένου οι κυπριακές αερογραμμές να χρησιμοποιήσουν τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο προϊστάμενος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων των κυπριακών αερογραμμών, Κυριάκος Κυριάκου, δήλωσε ότι ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Συγκοινωνιών, η εταιρεία υπέβαλε σχέδια για δύο πτήσεις στις αρμόδιες αρχές της Τουρκίας.

Το πρώτο σχέδιο υποβλήθηκε χθες και αφορούσε την πτήση Λάρνακας- Βρυξελλών και το δεύτερο σήμερα για την πτήση Λάρνακας- Άμστερνταμ. Η απάντηση της Άγκυρας, ανέφερε ο κύριος Κυριάκου, ήταν αμέσως αρνητική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προβεί εκ νέου σε διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς τόσο διεθνώς όσο και της Ε.Ε., αναφορικά με την απαγόρευση,που επιβάλλει η Τουρκία για χρήση του εναέριου χώρου αυτής από τα κυπριακά αεροσκάφη.