Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Τζον Μπένερ, ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να καθυστερήσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Κογκρέσο, για την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Ομπάμα είχε ζητήσει να μιλήσει στο Κογκρέσο την επόμενη Τετάρτη, χρόνος που συνέπιπτε και με την προγραμματισμένη τηλεοπτική αντιπαράθεση των Ρεπουμπλικάνων που διεκδικούν το χρίσμα από το κόμμα τους, ώστε να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο αντίπαλος του Ομπάμα στις εκλογές του 2012.

Ο Μπένερ θεωρεί πως εάν αυτά τα δύο σοβαρά θέματα που απασχολούν τη χώρα του, γίνουν ταυτοχρόνως, τότε δεν δοθεί η πρέπουσα σημασία. Για την ακρίβεια, ο Μπένερ δήλωσε σε επιστολή του στον Πρόεδρο Ομπάμα , ότι εάν ανακοινώσει (εκείνη την ημέρα) το νέο του σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη,τότε «μπορεί να υποβαθμιστούν οι παρατηρήσεις σας»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σχεδιάζει να ανακοινώσει το πλάνο του στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Μπένερ του προτείνει να γίνει την επόμενη, 8 Σεπτεμβρίου.