Η επέκταση του ρετιρέ καρδιναλίου στη «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης

Φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν κονδύλια που προορίζονταν για παιδιατρικό νοσοκομείο


ΚΟΣΜΟΣ
23:57
31/03/2016
Η επέκταση του ρετιρέ καρδιναλίου στη «τσιμπίδα» της Δικαιοσύνης
loading

Βοήθεια από… ψηλά ίσως αναζητά ο πρώην πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Ταρτσίζιο Μπερτόνε, μιας και στο Βατικανό άρχισε επίσημη έρευνα σχετικά με την υπόθεση που αφορά την επέκταση του ρετιρέ του. Σύμφωνα με αποκαλύψεις του ιταλικού εβδομαδιαίου περιοδικού L’ Espresso, για τα έργα επέκτασης του ακινήτου του Μπερτόνε φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν κονδύλια που προορίζονταν για το καθολικό παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesù της Ρώμης.

Όπως έχει διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή, κατηγορούνται για σφετερισμό χρηματικών ποσών οι δυο πρώην διευθυντές του νοσοκομείου Τζουζέπε Προφίτι και Μάσιμο Σπίνα, ενώ δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στον καρδινάλιο Μπερτόνε.

Η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει ότι η έρευνα των δικαστικών του πάπα Φραγκίσκου αφορά σε σοβαρότατα αδικήματα, όπως τον σφετερισμό χρηματικών ποσών, υπεξαίρεση κονδυλίων και παράνομη χρήση οικονομικών πόρων. Οι σχετικές αποκαλύψεις είχαν γίνει από τον δημοσιογράφο Εμιλιάνο Φιτιπάλντι, ο οποίος, τον περασμένο Νοέμβριο εξέδωσε το βιβλίο του «Avarizia» (Φιλαργυρία).

Σύμφωνα με το περιοδικό L’ Espresso, το ρετιρέ του συγκεκριμένου υψηλόβαθμου κληρικού έχει επιφάνεια 300 τετραγωνικών μέτρων και το παιδιατρικό νοσοκομείο της Ρώμης φέρεται να διέθεσε 400.000 ευρώ για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο εσωτερικό του διαμερίσματος.

Ο Καρδινάλιος Μπερτόνε υποστηρίζει ότι πλήρωσε και ο ίδιος για τα έργα ανακαίνισης και επέκτασης του ρετιρέ του. Τους τελευταίους μήνες αποφάσισε μάλιστα, προσθέτει, να στηρίξει υπό μορφή δωρεάς το παιδιατρικό νοσοκομείο Bambino Gesù με 150.000 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει