Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο γυρνάει την πλάτη στην πίστη, όπως γράφει η Independent. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Νορβηγία είναι η χώρα με τους περισσότερους άθεους καθώς, για πρώτη φορά στα χρονικά, το ποσοστό εκείνων που δεν πιστεύουν στον Θεό (39%), ξεπέρασε αυτό των πολιτών που πιστεύουν (37%).

Στις ΗΠΑ, ένα έθνος που στα χαρτονομίσματά τους αναγράφεται η φράση «στο Θεό που πιστεύουμε» («In God We Trust»), η πίστη στη Χριστιανική θεότητα παρουσιάζει επίσης χαμηλά ποσοστά. Σύμφωνα με έρευνα, σχεδόν οι διπλάσιοι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν στον Θεό το 2004, συγκριτικά με τα ποσοστά του 1980.

Παρακάτω, παρουσιάζεται ένας χάρτης με τις χώρες όπου παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά αθεΐας – σε αυτές δεν περιλαμβάνεται η Νορβηγία.

Σύμφωνα με το χάρτη (όσο πιο σκούρο το χρώμα τόσο περισσότεροι οι άθεοι) η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων που δεν πιστεύουν στο Θεό είναι η Κίνα, και ακολουθεί η Ιαπωνία.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των άθεων στη Γαλλία και την Τσεχία, αλλά και στην Αυστραλία και την Ισλανδία.

Η Ελλάδα απεικονίζεται με γκρι χρώμα.

0pymqmvz

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.