Ο καταμερισμός των βαρών είναι η ορθότερη αντιμετώπιση του προσφυγικού, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος είχε σήμερα στη Λευκωσία συνομιλίες με τον βόσνιο ομόλογό του Ιγκόρ Σρναντάκ. Ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι πρέπει να τύχουν εφαρμογής οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και ότι το κάθε κράτος μέλος πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί.

Για την Τουρκία και την αντιμετώπισή της στην προσφυγική κρίση, ο κύπριος ΥΠΕΞ είπε ότι όσοι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται διεθνή προστασία πρέπει να πάνε πίσω στη χώρα, λέγοντας ότι 50% των οικονομικών μεταναστών δεν προέρχονται από την Συρία.

Ο δόσνιος υπουργός ανέφερε ότι επιβάλλεται να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του προσφυγικού και ότι η ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένη στην προσέγγισή της, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Για το θέμα της λεγόμενης διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων ο ΥΠΕΞ της Βοσνίας είπε ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά την κατάσταση και δεν απέκλεισε να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε κλείσιμο συνόρων, αν και, διευκρίνισε, κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε μέχρι στιγμής. Στη συνάντηση υπεγράφη συμφωνία για συνεργασία Κύπρου-Βοσνίας στον τομέα του τουρισμού.