Την περασμένη εβδομάδα, ο κόσμος της γαστρονομίας θρήνησε τον «καλύτερο σεφ του κόσμου», όπως είχαν χαρακτηρίσει τον Benoît Violier. Ο 44χρονος, διηύθυνε το εστιατόριο Restaurant de l’ Hotel de Ville Crissier στην Eλβετία, έβαλε τέλος στη ζωή του (βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και σύμφωνα με την αστυνομία αυτοπυροβολήθηκε).

Μετά από το αρχικό σοκ, όσοι τον γνώρισαν αναρωτήθηκαν γιατί ένας τόσο επιτυχημένος άντρας, θα επέλεγε να προβεί στο απονενοημένο διάβημα, στο αποκορύφωμα της καριέρας του- χωρίς να έχει αφήσει σημείωμα, που να εξηγεί τους λόγους.

Τα διεθνή μίντια τώρα, επιχειρούν να ρίξουν φως στα αίτια που «έσπρωξαν» τον σεφ σε μια τέτοια πράξη, γράφοντας ότι ίσως είχε πέσει θύμα οικονομικής απάτης με ανυπολόγιστες συνέπειες. Το ελβετικό περιοδικό Bilan αναφέρει ότι το εστιατόριο του Violier, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin, έμπαινε «μέσα» οικονομικά με απώλειες από ένα με 1,8 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν πηγές στο περιοδικό, όπως ένας Γερμανός σεφ που δεν κατονομάζεται, εταιρεία κρασιού φέρεται ότι προμήθευσε το εστιατόριο με κρασιά (όπως finest Bordeaux and Burgundy) που η κάθε μποτίλια κόστιζε περί τις 14.000 με 28.000 λίρες – παράδοση που δεν έγινε ποτέ.

Πάντως, τα όσα αναφέρει το περιοδικό, αποκρούονται από τους υπεύθυνους του εστιατορίου, λέγοντας ότι ουδέποτε το Restaurant de l’ Hotel de Ville Crissier έπεσε «θύμα» απάτης και πως τα οικονομικά τους είναι καλύτερα παρά ποτέ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.