Πρώην μέλη της RAF ύποπτα για ένοπλη ληστεία

Το DNA τους ταυτοποιήθηκε μετά από την επίθεση σε όχημα χρηματαποστολής


ΚΟΣΜΟΣ
20:54
19/01/2016
Πρώην μέλη της RAF ύποπτα για ένοπλη ληστεία
loading

Ύποπτα για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία είναι τρία πρώην μέλη της ακροαριστερής γερμανικής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF), σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Από το σημείο της επίθεσης, σε τεθωρακισμένο φορτηγό χρηματαποστολής, που σημειώθηκε στα προάστια της Βρέμης στις 6 Ιουνίου 2015, οι αστυνομικοί συνέλεξαν DNA το οποίο ταυτοποιήθηκε με εκείνο τριών φυγόδικων μελών της RAF, ανέφερε η εισαγγελία της πόλης Φέρντεν που έχει αναλάβει τις έρευνες.

Η Φράξια Κόκκινος Στρατός διαλύθηκε το 1998.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δράστες, που ήταν οπλισμένοι με αυτόματα και εκτοξευτήρες ρουκετών, επιχείρησαν να καταλάβουν το θωρακισμένο όχημα. Δεν πέτυχαν όμως τον στόχο τους και αναγκάστηκαν να φύγουν άπρακτοι.

Η αστυνομία θεωρεί υπόπτους στην υπόθεση αυτή την Ντανιέλα Κλέτε, 57 ετών, τον Ερνστ-Φόλκερ Βίλχεμ Στάουμπ, 58 ετών και τον Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ, άγνωστης ηλικίας. Σε βάρος των τριών έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης με τις κατηγορίες της απόπειρας δολοφονίας και της απόπειρας ληστείας.

«Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 η ομοσπονδιακή εισαγγελία (αρμοδιότητα της οποίας είναι οι υποθέσεις που αφορούν θέματα τρομοκρατίας) ερευνά αυτά τα τρία πρόσωπα, μεταξύ άλλων και λόγω της υποτιθέμενης συμμετοχής τους στη RAF», υπογράμμισε η εισαγγελία. Σύμφωνα πάντα με τις αρχές, πιστεύεται ότι οι τρεις τους είχαν διαπράξει μια βομβιστική επίθεση στο κέντρο κράτησης του Βάιτερστατ, στις 27 Μαρτίου 1993.

Οι εισαγγελείς δεν πιστεύουν ότι το κίνητρο της επίθεσης στο θωρακισμένο όχημα ήταν η τρομοκρατία, αλλά ότι οι τρεις φυγόδικοι «προσπαθούσαν να βρουν πόρους για να επιβιώσουν στην παρανομία».

Η Φράξια Κόκκινος Στρατός, που ήταν γνωστή και ως «Ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ» από τα ονόματα των ιδρυτών της, του Αντρέας Μπάαντερ και της Ούλρικε Μάινχοφ, σκότωσε περίπου 30 ανθρώπους από το 1971 μέχρι το 1991, μεταξύ των οποίων πολλούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της Γερμανίας.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει