Άνοιξε για το κοινό η πιο απομακρυσμένη γκαλερί- μόνο που είναι προσβάσιμη μόνο μέσω σκάφους ή υδροπλάνου, καθώς βρίσκεται στο νησί Huvafen Fushi, στις Μαλδίβες.

Η γκαλερί Per Aquum είναι ο πρώτος χώρος έκθεσης φωτογραφιών τον οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί μόνο με ταχύπλοο ή υδροπλάνο.

Κάθε επισκέπτης καλωσορίζεται με ένα κοκτέιλ σε μία από τις ιδιωτικές προβλήτες και στη συνέχεια ξεναγείται στην έκθεση που δεν μπορεί να δει πουθενά αλλού παρά στο συγκεκριμένο μέρος.

Ο φωτογράφος Paul Reiffer  έβγαζε φωτογραφίες για τους ιδιοκτήτες του νησιού και στη διαδικασία αυτή συνειδητοποίησε πως είχε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσει.

«Το κάναμε εν μέρει επειδή ήταν παιχνιδιάρικο. Αν το δεις από εμπορικής άποψης, είναι μια χαζή ιδέα, αλλά θέλαμε να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό και αυτό το πετύχαμε», λέει ο 35χρονος.

«Δεν είχα ποτέ καμία ευκαιρία να εκθέσω τη δουλειά μου γιατί το να βρεις προσωπικό και εξοπλισμό στις Μαλδίβες είναι δύσκολο. Δεν είναι μια γκαλερί που έχει στόχο τις πωλήσεις, αλλά σκοπός είναι οι άνθρωποι να δουν τη δουλειά μου και την έκθεση», τονίζει, «δεν είναι μια τυπική γκαλερί, που μπαίνεις μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Είναι γεμάτη χρώματα και φως και είναι φανταστική».

Για την έκθεση, ο Reiffer συνέθεσε δύο διαφορετικά «τμήματα» της έκθεσής του για να αναδείξει την κουλτούρα του νησιού. Η μία πλευρά φιλοξενεί φωτογραφίες με το εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο του νησιού ενώ η άλλη περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα ταξίδια του φωτογράφου.

«Με εξέπληξε το feedback, τα σχόλια ήταν όλα θετικά», λέει ο 35χρονος από τη Βρετανία. «Οι άνθρωποι που ζουν στα νησιά τείνουν να προτιμούν τα αστικά τοπία ενώ οι τουρίστες προτιμούν τις εικόνες με φύση. Αν ο κόσμος θέλει να αγοράσει κάτι, ωραία, αν δεν θέλει, πάλι όλα καλά είναι. Με ενδιαφέρει να δουν τη δουλειά μου».

Maldives1 Maldives2 Maldives3 Maldives4 Maldives5 Maldives6 Maldives7 Maldives8 Maldives9 Maldives10 Maldives11