Ημέρα θρήνου σήμερα στο Παρίσι που τιμά τα 12 θύματα του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, τα οποία σαν σήμερα έχασαν τη ζωή τους από τις σφαίρες δύο ατόμων που επιτέθηκαν στα γραφεία του.

Σήμερα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, όπου πολίτες περνούν από τα γραφεία του Charlie Hebdo και αφήνουν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

Την περασμένη Τρίτη ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό αποκάλυψαν την τιμητική πλακέτα με τα ονόματα των θυμάτων, αλλά και την τιμητική πλακέτα για τον αστυνομικό που έπεσε νεκρός σε κοντινό σημείο.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας της ημέρας του μακελειού έκλεισε με τις δύο παράλληλες επιχειρήσεις εναντίον των αδελφών Κουασί που είχαν περικυκλωθεί σε εγκατάσταση έξω από το Παρίσι και του Κουλιμπαλί που κρατούσε ομήρους σε εβραϊκό σούπερμαρκετ μέσα στην πόλη.

Δύο μέρες μετά το θάνατο των Κουασί και Κουλιμπαλί, οι Παριζιάνοι βγήκαν στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ θέλοντας να δείξουν ότι αψηφούν τον τρόμο.  Η πλατεία θα γίνει αυτήν την Κυριακή ξανά το σκηνικό νέας συγκέντρωσης, στο ίδιο πνεύμα.

francharlie1 francharlie2 francharlie3 francharlie4 francharlie5 francharlie6 francharlie7 francharlie8