Αν τρέφεστε με χαρτί τουαλέτας ή κοιμάστε με το πιστολάκι των μαλλιών κάτω από το μαξιλάρι σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μια ασυνήθιστη εκπομπή… για περίεργες ανθρώπινες συνήθειες, που έκλεψε την παράσταση φέτος το χειμώνα στην Αμερική, ενώ ήδη από τις 17 Ιουλίου ξεκίνησε η προβολή του δεύτερου κύκλου των επεισοδίων της. Ο λόγος για το «My Strange Addiction», που προβάλλεται από το αμερικανικό καλωδιακό κανάλι TLC.

Πρόκειται για μια σειρά ντοκιμαντέρ, που ασχολείται με ανθρώπους που «παλεύουν» με αντισυμβατικούς εθισμούς. Κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια μισής ώρας και ασχολείται με δύο περιπτώσεις ανθρώπων που είναι εθισμένοι με περίεργα πράγματα. Σκοπός της σειράς είναι να βρει τους λόγους που οδήγησαν καθέναν από αυτούς σε αυτή την κατάσταση, ενώ με τη βοήθεια ειδικών προσπαθεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τους «δαίμονές» τους.

Όπως δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος», κάποιες από τις περίεργες συνήθειες που παρουσιάζονται στο «My Strange Addiction», είναι η χρήση κούκλας σιλικόνης για παρέα αντί κάποιου ανθρώπου, η συνοδεία του φαγητού με απορρυπαντικά για το πλυντήριο ή ακόμη και ο ακραίος εθισμός με το body building ή το πιπίλισμα του αντίχειρα.

Στην πρεμιέρα της σειράς το κοινό γνώρισε την 31χρονη Λόρι, η οποία κοιμάται με το πιστολάκι των μαλλιών της εν λειτουργία, από όταν ήταν οκτώ ετών. Η ίδια υποστηρίζει ότι την ανακουφίζει η θερμότητα και την ηρεμεί ο ήχος από το πιστολάκι, ενώ αδιαφορεί για τον κίνδυνο του να κάψει το δέρμα της ή ακόμη χειρότερα να βάλει φωτιά.
Μια ακόμη περίεργη περίπτωση είναι η Κέσα, η οποία παραδέχεται ότι τρώει περίπου μισό ρολό χαρτί υγείας την ημέρα, είτε μέσα στο αυτοκίνητο, είτε στο σινεμά ή στο εστιατόριο. Μάλιστα, όπως η ίδια δηλώνει μπροστά στην κάμερα, αναζητά συνεχώς την ευκαιρία να το κάνει.

Η Κρίσταλ τρώει απορρυπαντικά σε καθημερινή βάση από τότε που ήταν 12 ετών. Η ντροπή και η ανησυχία που ένιωθε για αυτή τη συνήθεια την οδήγησε στο να το κρατά μυστικό για 20 χρόνια. Από την άλλη, η 20χρονη Σαμάνθα έχει εθιστεί στο μαύρισμα, αφού κάνει σολάριουμ τρείς φορές την ημέρα, ενώ εκτίθεται στον ήλιο βάζοντας ελαιόλαδο.