Ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο προειδοποίησε ότι θα τιμωρούνται όσοι ευθύνονται για κακό σχεδιασμό, κακή διαχείριση και αναποτελεσματικότητα, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης χθες.

Ο Κάστρο προέβη στην δήλωση αυτή σε κυβερνητική συνεδρίαση πριν από μια εβδομάδα, τονίζοντας πως όποιος βλάπτει την οικονομία της Κούβας θα μπορεί ακόμα και να προσάγεται στην δικαιοσύνη, ανέφεραν τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας.

Ο πρόεδρος της Κούβας συμπεριέλαβε σε όσα έψεξε τον κακό και ανεφάρμοστο σχεδιασμό αλλά και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας της χώρας.

«Εάν κάνουμε καλό σχεδιασμό, μπορούμε να εξοικονομούμε και να επιτυγχάνουμε περισσότερα», είπε ο Κάστρο. «Ο σχεδιασμός είναι το κύριο εργαλείο μας».

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε μια έκθεση για την πορεία της οικονομίας της χώρας τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς — αλλά τα στοιχεία που περιείχε δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Η γεωργική παραγωγή ήταν ένας τομέας στον οποίο ασκήθηκε ειδικότερη κριτική. Οι αποτυχίες και τα προβλήματα στον αγροτικό σχεδιασμό ανάγκασαν τη χώρα να προχωρήσει σε μεγαλύτερες εισαγωγές τροφίμων από ό,τι σχεδιαζόταν.