Πώς περνούν οι άστεγοι τις ημέρες των Χριστουγέννων

Η εξομολόγηση δυο αντρών από την Αυστραλία


ΚΟΣΜΟΣ
18:50
22/12/2015
Πώς περνούν οι άστεγοι τις ημέρες των Χριστουγέννων
loading

Η ζωή ενός αστέγου είναι ψυχοφθόρα και γεμάτη με απέραντη θλίψη, ειδικά τις ημέρες των γιορτών, των Χριστουγέννων. Το καταφύγιο αστέγων στην πόλη Gosford της Αυστραλίας, υπολογίζει ότι ζουν πάνω από 2.000 άστεγοι στην περιοχή, ένας αριθμός που είναι σχεδόν διπλάσιος με αυτόν πριν από 18 μήνες.

Η Daily Telegraph Αυστραλίας, φιλοξενεί τη μαρτυρία δυο αστέγων που ζουν στην χερσόνησο Woy Woy. Ο Donnie, λέει πως κάθε βράδυ φοβάται πως οι αστυνομικοί θα τον συλλάβουν. «Διώκεσαι ως άστεγος», λέει ο πατέρας δυο παιδιών, που ζει κοντά σε ένα στέκι ψαράδων. «Είναι πολύ σκληρή η ζωή και δεχόμαστε επιθέσεις από παιδιά που παίρνουν ναρκωτικά. Είναι τρομακτικό και δύσκολα μπορείς να κοιμηθείς. Απλά εύχομαι ότι αν κάτι κακό συμβεί, να τελειώσει γρήγορα η μιζέρια μου». O Donnie εργαζόταν κατά το παρελθόν σε μια εταιρεία και εξομολογείται ότι ο εθισμός του στα ναρκωτικά τον έστειλε στους δρόμους. Πλέον, θεωρείται άγνωστος για τα δυο παιδιά του, ηλικίας 14 και 18 ετών, τα οποία λατρεύει και στον οποίο λείπουν τραγικά.

«Είναι Χριστούγεννα και σκέφτομαι τα παιδιά μου διαρκώς», λέει ο Donnie ενώ δάκρυα κυλούν από τα μάτια του. «Μου λείπουν τόσο πολύ. Είναι δύσκολο να τους συμπαρασταθώ, εδώ με δυσκολία μπορώ να συντηρήσω τον εαυτό μου».

asfdre01
Ο Donnie

Ο Mark, ένας πρώην αγρότης, είναι άστεγος τους τελευταίους 18 μήνες. Όπως λέει, τα τρένα προσφέρουν μια ζεστασιά στους άστεγους. «Κοιμάσαι σε τρένα: μερικές φορές σε παίρνει ο ύπνος πριν καλά καλά το καταλάβεις γιατί είσαι κουρασμένος», σημειώνει ενώ τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι εκεί βρίσκουν καταφύγιο, εντούτοις έχουν παρατηρηθεί πολλές επιθέσεις. «Με έχουν συλλάβει δυο φορές- και τις δυο κοιμόμουν σε τρένο», αναφέρει.

asfdre04
Ο Mark
asfdre05
Εθελόντρια προφέρει τρόφιμα στους άστεγους

Τόσο ο Mark όσο και ο Donnie, λένε ότι δεν έχουν και πολλά να περιμένουν από την έλευση του νέου έτους. «Έχω παραιτηθεί, έσω σταματήσει να προσπαθώ. Είναι δύσκολο να βρεις ένα σπίτι, όπως και το να βρεις δουλειά», λέει ο Mark...asfdre02asfdre03

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει