Η 28χρονη Kadee Ingram, κρατά στην αγκαλιά της τον 2χρονο γιο της Sean, σε μια από τις δεκάδες παραγκουπόλεις, τις γνωστές Tent Cities, στα περίχωρα του Σιατλ στην Ουάσιγκτον. Η Ingram, έχασε τη δουλειά της και σε γρήγορο διάστημα, έμεινε άνεργος και ο σύντροφός της, Renee. «Όταν ήρθαμε εδώ, μας άρεσε πολύ, νιώθουμε ασφαλείς. Μακάρι να ξέραμε για αυτό το μέρος νωρίτερα», λέει η 28χρονη στον δημοσιογράφο του Reuters που πραγματοποίησε οδοιπορικό στις ατελείωτες «πόλεις» των αστέγων στις ΗΠΑ, στους καταυλισμούς όπου οι οικονομικά αδύναμοι βρίσκουν στέγη και αλληλεγγύη.

Για αρκετά χρόνια, η Jammie Nichols «πάλευε» με τα ναρκωτικά, ένα «χόμπι» που της στοίχισε ψυχικά, σωματικά και οικονομικά. Τώρα, ζει στην Tent City 3 στο Σιατλ, όπου οι κάτοικοί του συχνά συμμετέχουν σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Η αστυνομία κάνει συχνά την εμφάνισή της με περιπολίες, αλλά αφήνει τους κατοίκους στην ησυχία τους ενώ δεκάδες εθελοντές συχνά αφήνουν ζεστά γεύματα και λοιπά τρόφιμα στους απόκληρους.

americasafh2
Η Kadee Ingram και ο γιος της
americasafh3
Η Jammie Nichols και ο σύντροφός της

americasafh1 americasafh4 americasafh5 americasafh6 americasafh7 americasafh8 americasafh9 americasafh10 americasafh11 americasafh12 americasafh13 americasafh14