Αγνοούμενοι και τραυματίες από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία

Καταπλάκωσε περισσότερα από δέκα σπίτια


ΚΟΣΜΟΣ
15:38
19/12/2015
Αγνοούμενοι και τραυματίες από χιονοστιβάδα στη Νορβηγία
loading

Όγκοι χιονιού καταπλάκωσαν περισσότερα από δέκα σπίτια στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, στον Αρκτικό Ωκεανό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες αλλά και αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, χωρίς η κατάστασή τους να κρίνεται ανησυχητική.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε ορισμένες κατοικίες που ήταν χτισμένες σε μεγαλύτερο υψόμετρο για τουλάχιστον 20 μέτρα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK, η Κίνε Μπάκελι περιέγραψε πως η ίδια πρόλαβε να διαφύγει από το παράθυρο του σπιτιού της.

«Επικρατεί το απόλυτο χάος εδώ» υπογράμμισε η γυναίκα.

Με τη βοήθεια φτυαριών, ομάδες διάσωσης, αστυνομικοί και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να απομακρύνουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τους όγκους του χιονιού και να ξεθάψουν τα σπίτια με την ελπίδα να εντοπίσουν ζωντανούς τους αγνοούμενους, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσχερείς από χθες και οι αρχές είχαν απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ανέμεναν ότι θυελλώδεις άνεμοι που θα έφθαναν έως και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα θα σάρωναν την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

nor01 ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει