Στα όρια της πιο νοσηρής φαντασίας, αποκαλύφθηκαν τα μπουντρούμια κάτω από την επιφάνεια της γης όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κρατούν φυλακισμένες γυναίκες Γεζίντι.

Οι τρύπες σε μέγεθος ανθρώπου στην έρημο της βόρειας Συρίας αποτελούν τις μόνες ενδείξεις της τρομακτικής φυλακής όπου οι γυναίκες αυτές αναγκάζονταν να περνούν ώρες μέσα στο σκοτάδι και την απομόνωση.

Οι γυναίκες αναγκάζονταν να ζήσουν εκεί μεγάλα διαστήματα, να τρώνε, να πίνουν και να κοιμούνται στα μικροσκοπικά υπόγεια κελιά τους.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι συνέβη στις γυναίκες που βρέθηκαν στην τρομακτική αυτή φυλακή ούτε το πού βρίσκονται σήμερα.

Ωστόσο τα σχέδιά τους στα τοιχώματα της φυλακής τους αποκαλύπτουν αυτά που σκέφτονταν- όπως τη ζωή τους πριν τη βάρβαρη επέλαση των τζιχαντιστών. Όπως εξηγεί το βρετανικό δίκτυο Sky News, σε ένα από τα σχέδια απεικονίζεται ένα μεγάλο σπίτι με αυτοκίνητο και ζώα έξω από αυτό.

Η ανακάλυψη των αυτοσχέδιων φυλακών είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των φρικιαστικών ενεργειών των τζιχαντιστών σε βάρος κυρίως των Γεζίντι- των οποίων την πίστη θεωρούν αιρετική.

Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε πιθανή γενοκτονία την επίθεση των τζιχαντιστών κατά των μελών της συγκεκριμένης μειονότητας ενώ πολλοί μαζικοί τάφοι έχουν  εντοπιστεί κατά μήκος της χώρας γεμάτοι σορούς- που πιστεύεται πως ανήκουν σε Γεζίντι.

yazidiasm2 yazidiasm3 yazidiasm4 yazidiasm1