Η Laura Husar Garcia πάντα γοητευόταν από τις καλόγριες. Ενώ εργαζόταν στο Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, τράβηξε μια φωτογραφία με καλόγριες να κουρεύουν το γκαζόν. Όταν μετακόμισε στο Μεξικό και ακολούθως στο Εκουαδόρ, η φωτογράφος τις απαθανάτιζε έξω από τα μοναστήρια. Το 2002, κατά τη συνεργασία της με την εφημερίδα «Chicago Tribune», πέρασε τουλάχιστον 12 μήνες μαζί με έναν φωτογράφο, καταγράφοντας τη καθημερινή ζωή των μοναχών, σε τρεις μονές στο Chicgoland: Μαζί, δημιούργησαν τη σειρά «Beyond the Veil: Nuns at Home». Τρια χρόνια αργότερα, η φωτογράφος Husar Garcia, συνέχισε να φωτογραφίζει καλόγριες, εντός και εκτός μοναστηριών, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει και εκείνη τη δική της σειρά, «Beyond the Veil», κατά την οποία εξετάζει την σπάνια ερώτηση που τίθεται για το τι συμβαίνει στις καλόγριες όταν αποσυρθούν-συνταξιοδοτηθούν.

Όπως εξηγεί η φωτογράφος, η «καριέρα» μιας καλόγριας (στις μονές των ΗΠΑ) είναι μακρά και επίπονη. Συχνά μπαίνουν σε μοναστήρια ως έφηβες και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, βοηθούν στο να χτιστούν σχολεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, κέντρα συνταξιοδότησης και εκκλησίες. Επιπλέον, παρέχουν σημαντική υποστήριξη στις κοινότητές τους. «Λόγω της αυξημένης έλλειψης μοναχών σε όλη τη χώρα, οι καλόγριες εργάζονται και αφότου βγουν στη σύνταξη, δηλαδή συχνά και στα 80 τους», αναφέρει η ίδια σε συνέντευξή της. «Όταν δεν μπορούν πλέον να εργαστούν έξω από το μοναστήρι, εξακολουθούν και εργάζονται εντός της μονής, φτιάχνοντας ροζάρια, συμμετέχοντας στις καθημερινές εργασίες του μοναστηριού μέχρι βέβαια που να μην μπορούν πλέον να λειτουργήσουν».

laurhaysue7 laurhaysue1 laurhaysue2 laurhaysue3 laurhaysue4 laurhaysue5 laurhaysue6

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber