Το ενδεχόμενο ακύρωσης ή αναστολής της παροχής των 800 εκατομμυρίων δολαρίων που δίνουν ετησίως στο Πακιστάν ανακοίνωσαν χθες οι ΗΠΑ για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον για τους χειρισμούς του Ισλαμαμπάντ.

Ως απάντηση το Πακιστάν έδιωξε αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές, περιόρισε τις άδειες εισόδου που δίνει στο προσωπικό των ΗΠΑ ενώ παράλληλα προέβη και σε άλλα μέτρα που προκάλεσαν διμερή ένταση μετά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου από επίλεκτους των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που απέβη στο θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Εάν τα πράγματα δυσκολέψουν, θα ανακαλέσουμε όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Άχμεντ Μουχτάρ σε συνέντευξή του που επρόκειτο να μεταδοθεί αργότερα σήμερα και αποσπάσματα της οποίας προβλήθηκαν ήδη. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εάν οι Αμερικανοί αρνηθούν να μας δώσουν χρήματα, εντάξει τότε», είπε. «Νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι ότι η κυβέρνηση ή οι ένοπλες δυνάμεις θα εγκαταλείψουν τις συνοριακές περιοχές. Δεν διαθέτουμε τα χρήματα ώστε να κρατήσουμε το στρατό στα βουνά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα».