Στα πιο απίθανα μέρη αυτοκινήτων κρύβονται απεγνωσμένοι επίδοξοι μετανάστες προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα της χώρας τους και να βρεθούν εκεί που πιστεύουν πως θα έχουν μια καλύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός νεαρού άνδρα από τη Γουινέα, τον οποίο η ισπανική αστυνομία εντόπισε μέσα σε αυτοκίνητο καθώς επιχειρούσε να περάσει στην ισπανική Melilla  από το Μαρόκο.

Οι Αρχές ακινητοποίησαν το όχημα όταν αναγνώρισαν στη θέση του οδηγού και του συνοδηγού δύο νεαρούς που ήταν ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους ο εξοπλισμός τους εντόπισε έναν περιοδικό ήχο δίπλα στη μηχανή του οχήματος. Ψάχνοντας στα πιο απίθανα μέρη οι αστυνομικοί βρήκαν έναν 19χρονο από του Γουινέα σε πολύ κακή κατάσταση.

Ο νεαρός είχε κρυφτεί σε ειδική κρύπτη που είχε φτιαχτεί πίσω από το λεβιέ των ταχυτήτων και στο χώρο της μηχανής του αυτοκινήτου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι δύο ύποπτοι εξαφανίστηκαν αρχικά αλλά ο ένας από τους δύο, ένας 23χρονος Ισπανός, συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η Melilla είναι συνήθης προορισμός για Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να μπουν στην Ισπανία. Οι Αρχές εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας αλλά όπως είναι προφανές οι διακινητές δεν παύουν να εκμεταλλεύονται την απελπισία των ανθρώπων και να βρίσκουν λύσεις που φτάνουν στα όρια της φαντασίας.

ajsfghfa1 ajsfghfa2