«Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση μετωπικά»

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει λύση στο προσφυγικό


ΚΟΣΜΟΣ
10:31
22/09/2015
«Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να αντιμετωπίσουν την κρίση μετωπικά»
loading

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προστατέψουν τους πρόσφυγες και να τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορά τους ελεύθερα αντί να τα κλείνουν και να στέλνουν αστυνομικές δυνάμεις.

«Αντί να κλείνουν τα σύνορα και να στέλνουν δυνάμεις καταστολής, τα συνοριακά κράτη της Ε.Ε. πρέπει να επιτρέπουν την ασφαλή πρόσβαση σε άτομα που έχουν ανάγκη από διεθνή προστασία,» είπε η Διεθνής Αμνηστία χθες, μια μέρα πριν την έναρξη συνομιλιών υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες για την προσφυγική κρίση.

Οι υπουργοί Εσωτερικών χωρών - μελών της Ε.Ε. θα συναντηθούν σήμερα Τρίτη, πριν από μια έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αύριο Τετάρτη για το θέμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ευρώπης της Διεθνούς Αμνηστίας Τζον Νταλχουίζεν, οι χώρες της Ε.Ε. οφείλουν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για να φτάσουν σε συμφωνία για την μετεγκατάσταση σε όλη την Ευρώπη όσων ζητούν άσυλο.

«Μερικές λύσεις είναι ήδη στο τραπέζι, αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση και η ηγεσία να τις διεκπεραιώσει. Οι ηγέτες της Ε.Ε. πρέπει να δείξουν ηγετικές ικανότητες και να αντιμετωπίσουν τη κρίση μετωπικά - όχι να υψώσουν κι άλλα εμπόδια και να συνεχίσουν να τσακώνονται για ποσοστώσεις», είπε ο Νταλχουίζεν σύμφωνα με τη δήλωση.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των 28 κρατών της Ε.Ε. υιοθέτησαν ένα επείγον σχέδιο μετεγκατάστασης 40.000 προσφύγων στις 14 Σεπτεμβρίου αλλά θα συναντηθούν για να συζητήσουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μετεγκαταστήσουν και άλλους 120.000 πρόσφυγες, πράγμα το οποίο έχει δημιουργήσει μείζον θέμα διαφωνίας από ορισμένα μέλη.

 

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει