Δύο από τους 18 Τούρκους εργάτες που απήχθησαν στις αρχές του μήνα στη Βαγδάτη αφέθηκαν ελεύθεροι κοντά στην πόλη Βασόρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρεσβευτής στη Βαγδάτη.

«Είναι καλά στην υγεία τους. Υποστηρίζουν ότι και οι υπόλοιποι 16 είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Φαρούκ Καϊμακτσί.

Τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν την απελευθέρωση των εργατών, οι οποίοι απασχολούνταν σε τουρκική εταιρεία δημοσίων έργων που έχει αναλάβει την οικοδόμηση αθλητικού συγκροτήματος στο Σαντρ Σίτι, στο ανατολικό τμήμα της Βαγδάτης.

Η ιρακινή αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι οι απαγωγείς εμφανίστηκαν ξημερώματα στο εργοτάξιο, όπου επίσης βρίσκονταν οι χώροι που κοιμούνταν οι εργάτες, και τους υποχρέωσαν δια της βίας να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητα.

Την ευθύνη για την απαγωγή τους ανέλαβε μία ένοπλη οργάνωση, ελάχιστα γνωστή. Την περασμένη εβδομάδα η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο χρησιμοποιούσε ένα σιιτικό σύνθημα και απειλούσε να επιτεθεί εναντίον στόχων τουρκικών συμφερόντων στο Ιράκ αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά της.