Περισσότερες από εβδομήντα σορούς εντόπισαν τελικά οι αρχές της Αυστρίας μέσα στο φορτηγό το οποίο εγκαταλείφθηκε γεμάτο πρόσφυγες σε αυτοκινητόδρομο της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών.

Αρχικά η αυστριακή αστυνομία είχε εκτιμήσει πως θα ήταν περίπου πενήντα αλλά καθώς οι υπηρεσίες απομάκρυναν τις σορούς από το φορτηγό βρέθηκε πως ξεπερνούν τις εβδομήντα.

Το φορτηγό ψυγείο εντόπισε περιπολία του αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στη Βιέννη, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, με τις περιγραφές να προκαλούν ανατριχίλα.

Ιατροδικαστικές υπηρεσίες εργάζονται πάνω στην σοκαριστική αυτή υπόθεση προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το φορτηγό είχε περάσει στην Αυστρία από την Ουγγαρία όπου καταφτάνει μέρα με τη μέρα το προσφυγικό κύμα με χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή.

Περνώντας από τα ελληνικά νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην ΠΓΔΜ, τη Σερβία και από εκεί την Ουγγαρία οι πρόσφυγες και μετανάστες επιδιώκουν να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

«Συγκλονισμένη» από αυτές τις «τρομερές ειδήσεις» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ. «Είναι μια προειδοποίηση ώστε να στρωθούμε στη δουλειά, ώστε να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό και να δείξουμε αλληλεγγύη», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας πως οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων αντιμετωπίζουν «τεράστιες προκλήσεις», υποδεχόμενες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές», τόνισε και κατέληξε: «Θα δώσουμε άλλη μια ευκαιρία με τις ποσοστώσεις. Ελπίζω ότι υπό το φως των πιο πρόσφατων εξελίξεων υπάρχει τώρα μια ετοιμότητα μεταξύ όλων των 28 (κρατών μελών) προκειμένου να συμφωνήσουμε σε αυτό», είπε.