Γεννημένες στην 26η εβδομάδα κύησης οι δίδυμες Lily και Grace Johnstone βίωσαν έναν απότομο αποχωρισμό. Για επτά εβδομάδες χρειάστηκε η μία να μείνει μακριά από την άλλη ενώ και οι δύο έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Όταν τα κοριτσάκια ενώθηκαν και πάλι χάρισαν ένα πολύ συγκινητικό στιγμιότυπο κρατώντας η μία το χέρι της άλλης.

Παρέμειναν δίπλα- δίπλα για δύο μήνες ενώ νοσηλεύονταν και είναι έκτοτε αχώριστες.

Τα κοριτσάκια ζύγιζαν λιγότερο από ένα κιλό όταν ήρθαν εσπευσμένα στον κόσμο στο Royal Infirmary του Εδιμβούργου.

Αλλά είναι πλέον υγιή νήπια ενός έτους και η μητέρα τους Hannah Moore αποδίδει την ανάρρωσή τους και στον ισχυρό δεσμό μεταξύ τους.

«Το γεγονός πως κρατούσαν η μία το χέρι της άλλης στο νοσοκομείο ενώ έδιναν μάχη για να ζήσουν τις έκανε να δίνουν η μία στην άλλη δύναμη», λέει, «δεν ξέρω αν θα τα είχαν καταφέρει αλλιώς».

Η 20χρονη και ο 22χρονος σύντροφός της David Johnstone ενθουσιάστηκαν όταν έμαθαν πως περιμένουν δίδυμα. Αλλά ενώ η Moore διένυε την 26η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, τα δίδυμα κατέβηκαν και πήραν θέση να γεννηθούν.

Μόλις ήρθαν στον κόσμο χρειάστηκε να συνδεθούν με αναπνευστική υποστήριξη και επειδή η Lily έπαθε μία λοίμωξη, χρειάστηκε να απομακρυνθεί από την αδελφή της και να λάβει αγωγή με αντιβιώσεις.

Η Moore περιγράφει ως μια «συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή» όταν έπιασαν τα χέρια τους, σαν η μία να διαβεβαίωνε την άλλη πως θα τα κατάφερναν.

Τελικά πήγαν επιτέλους σπίτι τους τον περασμένο Αύγουστο και ανάρρωσαν πλήρως. Περνούν πολύ χρόνο μαζί, κλαίνε όταν χωρίζουν.

«Είναι αχώριστες», λέει η μητέρα τους, «θα είναι καλύτερες φίλες για πάντα».

MORA2 MORA3 MORA4 MORA5 MORA6 MORA7ΜΩΡΑ