Ο εκδοτικός οίκος Random House επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωση στον «The Hollywood Reporter» ότι εκλάπη ένα ολοκληρωμένο αντίγραφο του «Grey», του επόμενου δηλαδή βιβλίου της τριλογίας «50 αποχρώσεις του γκρι». Η Σκότλαντ Γιάρντ ήδη ερευνά την κλοπή.

Το βιβλίο αναμένεται να βγει στα ράφια των βιβλιοπωλείων την επόμενη εβδομάδα και θέμα του είναι οι ερωτικές ιστορίες του κ. Grey, ενός δισεκατομμυριούχου με αδυναμία στο σαδομαζοχιστικό σεξ. Φυσικά, η κλοπή εγείρει ανησυχίες για διαρροή του βιβλίου ή ακόμη και πώλησή του στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Random House, το νέο βιβλίο αναμένεται να βγει στην αγορά στις 18 Ιουνίου, την ημέρα των γενεθλίων του πρωταγωνιστή του βιβλίου, Κρίστιαν Γκρέι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το βιβλίο έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ, ενώ τεράστια επιτυχία έκανε και η ταινία, οι εισπράξεις της οποίας ξεπέρασαν τα 550 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με πηγές, οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας, που για την πρώτη ταινία πήραν από 250.000 δολάρια ο καθένας – συν κάποιο μπόνους από τις εισπράξεις – ζητούν πολύ περισσότερα χρήματα για να πρωταγωνιστήσουν στη δεύτερη συνέχεια.

Η παραγωγός πάντως της ταινίας δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συνέχεια, ωστόσο έχει δηλώσει ότι θέλει να κρατήσει τον προϋπολογισμό της δεύτερης στα επίπεδα της πρώτης, δηλαδή στα 40 εκατομμύρια δολάρια.