Στην Αμερική υπάρχει μια πληθώρα θεματικών πάρκων, με εξίσου μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Ένα φιλόδοξο σχέδιο είναι η κατασκευή ενός τέτοιου πάρκου με θέμα Βιβλικό, και για την ακρίβεια στο Κεντάκι θα κατασκευαστεί «Η Κιβωτός του Νώε».

Πίσω από το αμφιλεγόμενο αυτό πάρκο είναι ο Mike Zovath, ο oποίος είναι και ο συνιδρυτής του Μουσείου της Γεννήσεως. Κύρια αιτία που υπήρξε χρονική καθυστέρηση ήταν η αντιδράσεις που είχαν δημιουργηθεί αναφορικά με το πόσο νόμιμη είναι η εμπορική χρήση θρησκευτικών συμβόλων για προσέλκυση πελατών.

Παρόλα αυτά μετά από ανώνυμη ψηφοφορία εγκρίθηκε το σχέδιο από την αρχή τουρισμού στο Κεντάκι και επιχορηγήθηκε με το ποσό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Zovath ανακοίνωσε στο Associated Press ότι αυτός ήταν και ο τελευταίος ύφαλος για την έναρξη των εργασιών κατασκευής.

Στο πάρκο πέραν της Κιβωτού θα υπάρχει, ένα αντίγραφο του Πύργου της Βαβέλ, , αίθουσες ομιλιών, εμπορικά μαγαζιά, θέατρα, ζωντανά θεάματα, και ένας ζωολογικός κήπος. Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση, όταν είχαν πρωτοαποκαλυφθεί τα σχέδια του, η κιβωτός θα ήταν ψηλότερη από ένα τριώροφο, το κατάστρωμά της θα είναι μακρύ όσο 35 γήπεδα τένις, και θα είναι μεγάλη αρκετά ώστε να χωράει 600 βαγόνια τρένου.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές θα προσελκύσει κάτι περισσότερο από 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, θα απασχολήσει 600 με 700 άτομα, ενώ τα πρώτα κέρδη του υπολογίζονται στα 250 εκατομμύρια δολάρια τον πρώτο και όλας χρόνο.

Η Αμερικάνικη ένωση για διαχωρισμό πολιτείας και εκκλησίας υποστήριξαν ότι δε θα έπρεπε η πολιτεία του Κεντάκι να προωθεί φονταμενταλιστές ιδέες, τόσο χριστιανικές όσο και άλλων θρησκειών. Δεν δυσανασχέτησαν στο να σταματήσει η κατασκευή του, αλλά στο να μην γίνει και με κρατική βοήθεια αν μη τι άλλο.

Η απάντηση από τον Zovath, ήταν ότι η συνεχής αναφορά από οποιονδήποτε, ακόμα και αρνητική, μόνο προβολή στο εγχείρημα προσφέρει.