Γυναίκες που έπαιρναν μέρος σε διαδήλωση κοντά στην πόλη Μπανιάς, στα βορειοδυτικά της Συρίας, σκοτώθηκαν σήμερα από τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με δηλώσεις ακτιβιστή.

«Εκατόν πενήντα γυναίκες από τη Μπανιάς είχαν συγκεντρωθεί στο δρόμο που συνδέει την πόλη με τη Λατάκια και ζητούσαν την απελευθέρωση όσων είχαν συλληφθεί στο χωριό Μαρκάμπ, απ’ όπου κατάγονται.

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν και όταν εκείνες αρνήθηκαν άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας τρεις από τις διαδηλώτριες και τραυματίζοντας ακόμη πέντε οι οποίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι σοροί των γυναικών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο σουνιτικής γειτονιάς της Μπανιάς.

Στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε σήμερα σε ανακοίνωσή της ότι μονάδες του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας καταδίωξαν σήμερα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Μπανιάς και στα περίχωρα της Ντεράα προκειμένου να αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα.

Συνέλαβαν καταζητούμενους και κατέσχεσαν μία ποσότητα όπλων τα οποία χρησιμοποιούσαν ομάδες αυτές για να επιτίθενται εναντίον του στρατού και των πολιτών και για να τρομοκρατούν τους κατοίκους.