Βρετανοί αστυνομικοί πέντε άτομα κοντά στο εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων και αποσυναρμολόγησης παλαιών αντιδραστήρων στο Σέλαφιλντ, στη βορειοδυτική Βρετανία, βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Η αστυνομία της Κάμπρια ανέφερε ότι οι άνθρωποι αυτοί συνελήφθησαν χτες, όταν αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα και έλεγχο σε όχημα κοντά στο εργοστάσιο.

Οι συλλήψεις σημειώνονται μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος κάλεσε τους Βρετανούς να επαγρυπνούν για τον κίνδυνο αντιποίνων μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν από άνδρες των ειδικών δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι συλληφθέντες είναι περίπου 20 ετών και κατοικούν στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία. Κρατούνται βάσει του άρθρου 41 του νόμου περί Τρομοκρατίας, που επιτρέπει στις αρχές να συλλαμβάνουν υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες και να τους κρατούν επί 48 ώρες χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει εάν υπάρχει οιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στη σύλληψη των πέντε και το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε ενημέρωση εάν υφίσταται οποιαδήποτε σύνδεση με τα πρόσφατα γεγονότα στο Πακιστάν», σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κάμπρια.