Πάνω από 500 πολίτες απήχθησαν στη Μιζουράτα από δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι, όταν κατέλαβαν την πόλη και τα προάστιά της, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον τοπικό εισαγγελέα ο οποίος πρόσθεσε πως η τύχη των ανθρώπων αυτών είναι άγνωστη.

«Πάνω από 500 πολίτες απήχθησαν και θεωρούνται αγνοούμενοι έως τώρα, ενώ φαίνεται πως ο αριθμός τους αυξάνει καθημερινά», δήλωσε ο εισαγγελέας Ταρίκ Αλουάς σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ότι αγνοούνται γιατί οι δικοί τους δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Μεταξύ των 500 και πάνω αγνοουμένων υπάρχουν πολλά παιδιά ηλικίας από 15 έως 20 χρόνων και αρκετές γυναίκες τόνισε ο κ. Αλουάς επισημαίνοντας ότι ο νεότερος αγνοούμενος είναι ο εννιάχρονος Ζακαρία Άχμεντ.

Μετά από σκληρές μάχες οι δυνάμεις του Καντάφι απομακρύνθηκαν από την Μιζουράτα σήμερα αλλά συνεχίζονται οι μάχες στα προάστιά της πόλης που εξακολουθεί να είναι περικυκλωμένη από τις δυνάμεις αυτές.

Πολλοί κάτοικοι έχουν καταγγείλει κλοπέ , λεηλασίες και βιασμούς που διέπραξαν στρατιώτες πιστοί στον Καντάφι κατά την εισβολή τους στην Μιζουράτα.