Με πυραύλους από το πολεμικό ελικόπτερο ΜΙ-24 του ΟΗΕ επλήγησαν σήμερα το προεδρικό μέγαρο στη συνοικία Πλατό του Αμπιτζάν αλλά και η προεδρική κατοικία στη συνοικία Κοκοντί, ώστε να καταφερθεί ένα πλήγμα στον ίδιο τον Λοράν Γκμπαγκμπό, που αρνείται να εγκαταλείψει την προεδρία της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Πρόκειται για μία πληροφορία που έδωσε ο διοικητής των κυανοκράνων, Χαμαντούν Τουρέ.
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το γαλλικό ραδιοσταθμό «Europe 1» πέντε πολίτες, από τους οποίους οι δύο Γάλλοι, απήχθησαν σήμερα από το πολυτελές ξενοδοχείο τους μέσα στο Αμπιτζάν, όπου τώρα μαίνονται μάχες μεταξύ των «Δημοκρατικών νέων δυνάμεων» του Αλασάν Ουαταρά, με τις οποίες συμπράττουν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ, όπως και στρατιώτες του εκστρατευτικού σώματος Λικόρν, μετά τη ρητή εντολή του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Ο στόχος των επιχειρήσεων είναι κοινός, να εξουδετερωθούν τα βαρέα αυτόματα όπλα, που η πλευρά Γκμπαγκμπό διαθέτει μέσα στο Αμπιτζάν και τα έχει χρησιμοποιήσει εναντίον των πολιτών.

Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι πρώην αποικία της Γαλλίας. Ο πρόεδρος Σαρκοζί εκ του γαλλικού Συντάγματος ηγείται των ενόπλων δυνάμεων.

Αναφέρεται από το Αμπιτζάν ότι πολεμικό ελικόπτερο των κυανοκράνων του ΟΗΕ, ένα MI-24, εξαπέλυσε τέσσερις πυραύλους του με «στόχο» τα στρατόπεδα Ακουέντο και Ακμπάν όπου σταθμεύουν τρία τάγματα των «Δυνάμεων ασφάλειας και άμυνας» του Λοράν Γκμπαγκμπό, που εγκλείστηκε στο προεδρικό μέγαρο μετά τις καθυστερημένες προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 2010.

Υπενθυμίζεται ότι, η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού τον Αλασάν Ουαταρά και ισχυρά κράτη (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, ΗΠΑ κι αρκετά αφρικανικά κράτη) έχουν δεχθεί στις πρωτεύουσές τους πρεσβευτές του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.