Οι διαδηλωτές στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έχουν αρχίσει στρατιωτική εκπαίδευση για να υπερασπιστούν την πόλη από τις δυνάμεις ασφαλείας που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, έγινε σήμερα γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια, ένας κάτοικος της Βεγγάζης είπε ότι η εκπαίδευση θα επιτρέψει στους εξεγερμένους να διατηρήσουν τον έλεγχο της πόλης και να βοηθήσουν εξεγερμένους σε άλλες πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Καντάφι.

Οι διαδηλωτές ελέγχουν το ανατολικό τμήμα της χώρας, όμως οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα δυτικά καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης αλ-Ζαουίγια.

Αυτόπτες μάρτυρες σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Τρίπολης είπαν ότι άρματα μάχης και πληρώματα αντιαεροπορικών αναπτύσσονται σε όλες τις μεγάλες διασταυρώσεις.

Οι δυνάμεις του Καντάφι προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο της Ναλούτ, δυτικά της Τρίπολης, αφού οι διαδηλωτές κατάφεραν να τις απωθήσουν στα περίχωρα της πόλης.