Στην προσπάθειά του να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος ο στρατός του Ομάν πυροβόλησε στον αέρα και τραυμάτισε έναν άνδρα.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για τέταρτη μέρα στην πόλη Σοχάρ, με τους εξεγερμένους να ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις και δουλειά.

«Ήμασταν περίπου 200 με 300 άνθρωποι στο δρόμο. Ο στρατός άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Πολλοί έτρεξαν. Ο άνδρας που τραυματίστηκε ήρθε για να ηρεμήσει το στρατό» δήλωσε ένας διαδηλωτής.

Το πλήθος στη συνέχεια ξανασυγκεντρώθηκε κοντά στο λιμάνι, ενώ ο στρατός αποσύρθηκε.

Οι διαδηλώσεις στο σουλτανάτο του Ομάν, το οποίο διοικείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες από το σουλτάνο Καμπούς μπιν Σαΐντ, συνεχίζονται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο σουλτάνος σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τους διαδηλωτές υποσχέθηκε την Κυριακή τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, επίδομα ανεργίας ύψους 390 δολαρίων το μήνα, ενώ δήλωσε ότι εξετάζει την ενίσχυση των εξουσιών του συμβουλευτικού συμβουλίου.

Μετά τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και στρατού η κυκλοφορία στη Σοχάρ αποκατάσταθηκε παρά την παρουσία περίπου 150 διαδηλωτών στο λιμάνι.

Ο στρατός του Ομάν είχε αναπτυχθεί εδώ και μερικές ημέρες στην πόλη, όμως μέχρι σήμερα δεν είχε επέμβει για να διαλύσει τις διαδηλώσεις.