Από χίλια κύματα πέρασε ένας πατέρας και ο αυτιστικός του γιος στην Αγγλία, ώστε να είναι ξανά ο ένας με τον άλλο. Η περιπέτειά του ξεκίνησε από ένα απλό κρυολόγημα του κύριου Neary, ο οποίος έχοντας κάποια συμπτώματα γρίπης εμπιστεύτηκε το γιο του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του, ώστε να μείνει εκεί μέχρι εκείνος να νοιώσει καλύτερα στην υγεία του.

Οι υπεύθυνοι όμως είχαν άλλη γνώμη και αρνήθηκαν να αφήσουν το παιδί να γυρίσει σπίτι του, ενώ περιόρισαν τις επισκέψεις του πατέρα στο γιο του, Steven. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι το αυτιστικό παιδί δραπέτευσε από το κέντρο, το οποίο το φιλοξενούσε και έβγαλε τα γυαλιά ενός ζητιάνου στο δρόμο, κάτι που θεωρήθηκε επικίνδυνη συμπεριφορά. Το γεγονός αυτό μαζί με το ότι η κατάσταση του παιδιού χειροτέρεψε μακριά από τον πατέρα του στέρησαν προσωρινά την ευτυχία των δυο.

Ο πατέρας προσπάθησε με λίγα χρήματα να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα, ενώ τον Ιούλιο του 2010 έμαθε ότι ο γιος του δεν θα ήταν ποτέ ξανά μαζί του, καθώς θα μεταφέρονταν σε άλλο κέντρο. Ο πατέρας φυσικά δεν ήθελε κάτι τέτοιο και επειδή δεν έβρισκε δικηγόρο για να τον υπερασπιστεί κατέφυγε στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο facebook, όπου δημοσιοποίησε το πρόβλημα μέσω μιας σελίδας που δημιούργησε.

Το θέμα έλαβε μεγάλη διάσταση, ένας δικηγόρος ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει και πλέον πατέρας και γιος ζούνε ξανά μαζί στο σπίτι τους. Αρχικά ο πατέρας δεν μπορούσε να είναι στις συνεδριάσεις που θα καθόριζαν το μέλλον του γιου του, αλλά με την προβολή του θέματος από τα μέσα κατόρθωσε να του δοθεί πρόσβαση.