Νέο περιστατικό βίας συγκλονίζει τη Βόρεια Νιγηρία, καθώς ένοπλοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε οικοτροφείο θηλέων στην πολιτεία Κέμπι, σκοτώνοντας ένα μέλος του προσωπικού και απαγάγοντας 25 μαθήτριες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
Οι επιτιθέμενοι, οπλισμένοι με τουφέκια, εισέβαλαν γύρω στη 1 τα ξημερώματα -τοπική ώρα- στο Κυβερνητικό Δευτεροβάθμιο Σχολείο Θηλέων στην πόλη Μάγκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Ο υποδιευθυντής του οικοτροφείου, Γιακούμπου Μακούκου, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε όταν αντιστάθηκε στους επιτιθέμενους, ενώ ένας φρουρός ασφαλείας τραυματίστηκε, είπε στο Reuters ένας εκπαιδευτικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή ανησυχούσε για την ασφάλειά του.
Οι ένοπλοι διέφυγαν προς τη γειτονική πολιτεία Ζαμφάρα μαζί με τις μαθήτριες που απήγαγαν, είπε ο εκπαιδευτικός.
Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μαζικές απαγωγές σε σχολεία στη βορειοδυτική Νιγηρία, τις οποίες πραγματοποιούν συμμορίες ενόπλων που ζητούν λύτρα, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης να ενισχύσει την ασφάλεια στην περιοχή.