Να συνδράμει στην αιγυπτιακή οικονομία, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με πολλούς ξένους ομολόγους του, ειδικότερα με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Σαουδικής Αραβίας Ουίλιαμ Χέιγκ και Σαούντ αλ Φαϊσάλ αντίστοιχα, ο υπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο τις τελευταίες ημέρες και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την αιγυπτιακή οικονομία, σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Credit Agricole, η κρίση κόστισε τουλάχιστον 310 εκατομμύρια δολάρια ημερησίως στην αιγυπτιακή οικονομία.

Ο αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον διαβεβαίωσε για τη διαρκή υποστήριξη της Αιγύπτου προς τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού. Συζήτησαν επίσης το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον τερματισμό του εβραϊκού εποικισμού των κατεχομένων εδαφών.