Χτύπημα στο κεφάλι από έναν άγνωστο άνδρα δέχτηκε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Οζγκιούρ Οζέλ. Η επίθεση σημειώθηκε Κέντρο Πολιτισμού Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη όταν ο Οζέλ έβγαινε από το κτήριο μετά την τελετή μνήμης για τον Κούρδο βουλευτή Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 3 Μαΐου.

Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίθεσης φώναξε «Είμαι παιδί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Ενώ η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση κατά του Οζγκιούρ Οζέλ, ο Υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο δράστης αναγνωρίστηκε ως άτομο με το όνομα Σελτσούκ Τενγκιόγλου.

Ο Αλί Γιερλίκαγια δήλωσε: «Έχει διαπιστωθεί ότι το άτομο που επιτέθηκε στον κ. Οζέλ ήταν ο Σ.Τ. και το άτομο συνελήφθη και κατείται. Οποιαδήποτε επίθεση ή απόπειρα βίας που αποσκοπεί στη διατάραξη της ειρήνης της κοινωνίας μας θα λάβει την τιμωρία που της αξίζει ενώπιον του νόμου».

Το 2004 είχε δολοφονήσει τα παιδιά του

Ο Σελτσούκ Τενγκιόγλου αποκαλύφθηκε ότι το 2004 είχε δολοφονήσει την 17χρονη κόρη του και τον 19χρονο γιο του, την ώρα που κοιμόντουσαν στα δωμάτιά του, πυροβολώντας τα με μια καραμπίνα. Ο δράστης για την πράξη του καταδικάστηκε και μετά από χρόνια αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Τηλεφώνημα από τον Ερντογάν στον Οζέλ

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν της τουρκικής κυβέρνησης με δήλωσή του είπε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον Οζέλ μετά το περιστατικό: «Ο Πρόεδρός μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τηλεφώνησε στον πρόεδρο του CHP, κ. Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος δέχθηκε μια άσχημη επίθεση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, και εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, ενώ δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τη διαδικασία για την αποκάλυψη όλων των πτυχών του περιστατικού».

«Ξεκίνησε αμέσως έρευνα για την επίθεση και το άτομο που την πραγματοποίησε συνελήφθη. Καταδικάζουμε αυτήν την επίθεση εναντίον του κ. Οζέλ και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».