Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί στις δημοσκοπήσεις να δείχνει ότι διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του στην προεδρία., την ίδια ώρα όμως δεν έχει την ίδια αποδοχή στις τάξεις άλλων πολιτικών σχηματισμών. Όταν θέλησε να μιλήσει σε συνέδριο των Ελευθεριστών, το οποίο είναι πολιτικό κόμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες που προωθεί την απουσία του κράτους από την οικονομία, (laissez-faire) αλλα και την κοινωνία, τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Αποδοκιμασίες αντί επευφημιών, σχεδόν σε κάθε του λέξη του Τραμπ. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μικρό Κόμμα των Ελευθεριστών στο οποίο επιχείρησε άνοιγμα ενόψει των προεδρικών εκλογών αποδείχθηκε δύσκολο ακροατήριο. Δεν γοητεύτηκε ούτε όταν αποπειράθηκε να πλασάρει εαυτόν ως εγγυητή των αιτημάτων τους για μικρότερη κυβέρνηση και περισσότερες ατομικές ελευθερίες.

«Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση μου απήγγειλε κατηγορίες για 91 διαφορετικά πράγματα. Αν μέχρι τώρα δεν ήμουν ελευθεριστής, τώρα σίγουρα είμαι. Αντίθετα με τον Τζο Μπάιντεν εγώ δεν στέλνω φυλακή όσους διαφωνούν μαζί μου», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ πήρε το ρίσκο να απευθυνθεί στο Κόμμα, που συνήθως κερδίζει σχεδόν 3% σε εθνικό επίπεδο, γιατί η όποια ψήφος θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη στις πολιτείες – κλειδιά τον προσεχή Νοέμβριο. Η βραδιά όμως απέδειξε ότι δυσκολεύεται να διευρύνει την απήχησή του στο ευρύτερο πολιτικό φάσμα.