Χιλιάδες Παριζιάνοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (26/5) στα Ηλύσια Πεδία, όπου διοργανώθηκε ένα γιγαντιαίο δωρεάν πικνίκ, με σκοπό « να αποκτήσει ξανά «ζωή».

Τα Ηλύσια Πεδία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου χάρη στα κομψά κτίρια, στους δημόσιους κήπους με την περίτεχνη αρχιτεκτονική και στα ιστορικά μνημεία που εκτείνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

Το γεγονός διοργανώθηκε από μια επιτροπή τοπικών εμπόρων και επιχειρήσεων που παλεύουν να σταματήσουν την πτωτική πορεία της κίνησης στην περιοχή.

Το πάλαι ποτέ αγαπημένο στέκι των Παριζιάνων, τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπεται σταθερά από τους ντόπιους, καθώς δημοφιλή καταστήματα και κινηματογράφοι έχουν δώσει τη θέση τους σε πολυτελείς μπουτίκ και η λεωφόρος έχει γίνει το κτήμα πλούσιων τουριστών.

H τεράστια κουβέρτα ύψους 216 μέτρων

«Είναι ένας τρόπος να πεις στους Παριζιάνους: Γυρίστε στα Ηλύσια Πεδία» για να τους δείξουμε ότι η λεωφόρος δεν είναι μόνο για αγορές υψηλής ποιότητας» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής, Μαρκ Αντουάν Ζαμέ στο Guardian.

Περίπου 273.000 άτομα υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν μέρος στο «μεγάλο πικνίκ» από τους οποίους κληρώθηκαν 4.400. Μέχρι και έξι άτομα μπορούσαν να καθίσουν σε τετράγωνα χρώματος κόκκινου, άσπρου και ροζ, σε μια τεράστια κουβέρτα μήκους 216 μέτρων, που περιγράφεται από τους διοργανωτές ως «το μεγαλύτερο τραπεζομάντηλο στον κόσμο».

Ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής, με τα Ηλύσια Πεδία να αναζωογονούνται και τους πολίτες να μοιράζονται στιγμές ξεγνοιασιάς με τις οικογένειες και τους φίλους τους.