Προσγείωση χωρίς τροχούς πραγματοποίησε ένα μικρό αεροσκάφος, τύπου Beechcraft B200 Super King Air, στο αεροδρόμιο του Νιούκαστλ στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Βίντεο δείχνει τη στιγμή που το αεροσκάφος προσγειώνεται «με την κοιλιά» το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από μηχανική βλάβη.

Οι δύο επιβάτες και ο πιλότος βγήκαν αλώβητοι από το αεροπλάνο. Το αεροσκάφος έκανε κύκλους γύρω από το αεροδρόμιο για ώρες καίγοντας καύσιμα προτού πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση», ανέφερε η θυγατρική του CNN, Nine News.

Πλάνα δείχνουν το αεροπλάνο να πλησιάζει τον διάδρομο χωρίς ενεργοποιημένο το σύστημα προσγείωσης πριν προσγειωθεί και γλιστρήσει κατά μήκος της ασφάλτου έως ότου σταματήσει.

Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης ήταν σε ετοιμότητα, όπως φαίνεται στα πλάνα.

Ο επιθεωρητής, Wayne Humphrey, από την Αστυνομία της NSW επαίνεσε τον 53χρονο πιλότο για την επιτυχή προσγείωση, λέγοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και ότι οι επιβάτες επέστρεψαν στο σπίτι τους, όπως ανέφερε το Nine News.

«Ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα από τον πιλότο», φέρεται να είπε ο Humphrey. «Τον άκουγα στον αέρα, μου φαινόταν πολύ ήρεμος».

Το αεροπλάνο έκανε τον κύκλο του αεροδρομίου για αρκετές ώρες, προκειμένου να κάψει καύσιμα.

«Όσοι καθοδηγούσαν το αεροπλάνο στο δωμάτιο ελέγχου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, όταν είδαν ότι προσγειώθηκε με ασφάλεια», είπε ο Humphrey. Το αεροπλάνο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει μια πτήση 26 λεπτών από το Νιούκαστλ στο Port Macquarie, περίπου 400 χιλιόμετρα (248 μίλια) βόρεια του Σίδνεϊ.