Ένας δικηγόρος συνελήφθη, αφού φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον 73χρονο γείτονά του ύστερα από λογομαχία για τον σκύλο του θύματος. Σοκαριστικά πλάνα από κάμερα κατέγραψαν τον Luis França, 33 ετών, να βγάζει βόλτα τον δικό του σκύλο, προτού βγάλει το όπλο του και πυροβολήσει κατά του Manoel de Oliveria, 73 ετών, έξω από το συγκρότημα κατοικιών τους στη νοτιοανατολική πόλη Vitória της Βραζιλίας το Σάββατο.

Οι Αρχές είπαν ότι περισσότεροι από 30 πυροβολισμοί υπήρξαν στη συμπλοκή τύπου άγριας δύσης που εκτυλίχθηκε, όταν ο Luis França αντιμετώπισε τον de Oliveria και τη σύζυγό του, Marília Pepino, στην αυλή, επειδή το κατοικίδιο ζώο τους δεν φορούσε το λουρί και το ρύγχος του.

Η σύζυγος του δράστη είπε στο TV Vitória ότι ο σύζυγός της επέστρεψε στο διαμέρισμά τους για να πάρει ένα όπλο και το στερέωσε στη ζώνη του, προτού ο França βγάλει το όπλο του και αρχίσει να πυροβολεί, όπως μεταδίδει η dailymail.

«Ο καβγάς ξεκίνησε εδώ στην πλατεία. Καθόμασταν, αυτός (ο Luis França) άρχισε να μας προσβάλλει», είπε η Marília Pepino. «Ο άντρας μου δεν του είχε πει τίποτα, τίποτα. Τίποτα! Ήταν αυτός που άρχισε να λέει: “Σου είπα ήδη, γέρο, να βάλεις ένα κολάρο στο σκυλί”».

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ο σκύλος του 73χρονου.

«Αντέδρασα, πήρε το όπλο και με πυροβόλησε και ανταπέδωσα. Βοηθήστε με», είπε ο δικηγόρος στο τηλεφώνημα που έκανε δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν ότι ο 33χρονος είναι το θύμα και όχι ο θύτης.